veiligheidsanalyse
10 juli 2019

Hoe veilig is uw bedrijf?

Iedere ondernemer wil dat zowel werknemers als bezoekers een veilig gevoel hebben als ze bij u werken of op bezoek komen. Maar is dat nu werkelijk zo? Eigenlijk moet je als ondernemer echt overal verstand van hebben. Gelukkig kunt u hulp inschakelen van mensen die verstand hebben van beveiligen. Met behulp van een veiligheidsanalyse komt u daar zo achter en kunt u de maatregelen nemen die No-Point Security u zal aanreiken.

Veiligheidsanalyse

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van werknemers en bezoekers. Vervolgens wordt er verwacht dat zij er zoveel mogelijk aan doen om deze veiligheid te garanderen. Daarvoor is een veiligheidsanalyse een prachtige start om te weten welke acties u gaat nemen. En uiteraard wat er bij u al goed geregeld is. Een prettig idee en bovendien bent u weer op de hoogte van alle nieuwe eisen en regels die er ondertussen bij zijn gekomen.

EHBO en BHV plan

Zijn er voldoende werknemers in het bezit van een geldig EHBO diploma en is er een BHV plan beschikbaar waarvan iedereen op de hoogte is? BHV-ers en EHBO-ers binnen een bedrijf hebben regelmatig opfris cursussen nodig, zodat er adequaat gereageerd wordt in het geval dat dit nodig is.

Veilig werken voor iedereen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bent u, als bedrijf, voldoende voorbereid op ongevallen en gevaarlijke situaties? Is er een gedegen plan en is deze bekend en inzichtelijk bij uw werknemers, wanneer er daadwerkelijk iets mis gaat? Denk bijvoorbeeld aan een ontruimingsplan, een calamiteitenplan en procedures.

Bewust bezig zijn met veiligheid

Sta, samen met uw werknemers, eens stil bij de veiligheid binnen uw bedrijf. Het maken van de analyse is de eerste stap, waarna wij gezamenlijk een plan ten uitvoer brengen. Belangrijk is ook dat een aantal veiligheidszaken wettelijk verplicht zijn, heeft u deze zake niet goed op orde, dan kan uw verzekering besluiten om geen uitkering te doen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Als ondernemers heeft u het al druk genoeg met lopende zaken in deze drukke periode. Veiligheid binnen uw bedrijf kunt u daarom gerust uit handen geven. Wij lichten in een kort en bondig gesprek uiteraard graag toe wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van een veilige werkomgeving. Via onze contactpagina kunt u ons een bericht sturen met daarin uw vraag en uw contactgegevens. Natuurlijk bent u ook meer dan welkom om te bellen, zodat u direct een antwoord krijgt op de vraag.